,

Безпомощие и безизходица: над 100 българи са блокирани на летището Италия

Над 100 български граждани се намират в затруднение на летището край италиансия град Бари. В интервю пред БТВ по обед в неделя, те споделиха, че са блокирани без информация от над 15 часа относно своя превоз до България.

Самолетът от Бари до София трябваше да излети вчера в 22:35 ч. българско време. В началото, пътниците бяха уведомени за двучасово закъснение, според разказа на Филип Петрунов. Обаче ситуацията се усложни след като се качиха на борда на самолета.

“При пилота влизаха, излизаха, говореха по телефона. След което стюардесата казва: Полетът се отменя. Не дадоха никакво обяснение, казаха, че ще получим информация. По принцип един от пътниците, който е авиомеханик, говори с пилота – пилотът каза, че му е изтекло работното време, и няма повече да изпълнява полети, понеже бил цял ден на кафета и е недопустимо да лети към София. Доколкото разбрахме, в София е имало и гръмотевици и буря”, разказа Филип.

Сънародникът ни допълни, че нямало представител на авиокомпанията, който да ги информира и организира помощ.

“Тук сме повече от 12 часа, без никаква помощ, без храна, без съдействие. Това е недопустимо. Малки деца спят на пейките. 4-5 души пуснаха есемеси, че екипът прави всичко възможно да намери хотели. За над 120 души това е невъзможно. Ние търсихме хотели, но всичко беше затворено”, сподели мъжът.

От БТВ взеха връзка с авиокомпанията, от където обещаха да разследват случая. Пътниците бяха категорични, че ще настояват за защита на своите права.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми