,

Българските военнослужащи взеха участие в учението с НАТО и страните-партньорите му в Германия

Механизирана рота с 10 бойни машини и наблюдатели от 1-ви механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада в състава на Сухопътните войски, активно участва във важното многонационално учение, известно като “SABER JUNCTION 23”. Учението се състоя в тренировъчния център на американските военни сили в Хохенфелс, Германия, където се събраха над 4000 военни от над 14 държави-членки на НАТО и партньори на Алианса.

Главната тема на учението е фокусирана върху “Провеждане на стабилизираща операция в зоната за отговорност”. Основната цел е да се засили съвместната подготовка и оперативната съвместимост между държавите-членки на НАТО и партньорските държави.

От българска страна, старши офицер военнослужащите е капитан Валентин Кренев, докато командир на механизираната рота е старши лейтенант Динко Маврудиев. Подготовката на българските военнослужещи включваше тактико-строеви обучения, проведени в периода от 2 до 6 септември, като част от подготовката за участието им в това многонационално учение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми