“Български пощи” се присъединява към обединението PRIME и разширява международни пощенски услуги

Компанията “Български пощи” ЕАД се присъедини към едно от водещите обединения в сферата на пощенските услуги за международни трансгранични пратки – кооператива PRIME през август. Този ход значително разширява възможностите за доставка на проследяеми пратки, както съобщават представителите на “Български пощи”.

PRIME включва в себе си 159 пощенски оператора, които имат задачата да осигуряват универсални пощенски услуги. Обединението функционира съгласно три основни споразумения – за проследяеми пратки, експресни изпращания и препоръчани пратки. Всички тези споразумения се придържат към стандартите за международни пощенски услуги, установени от Всемирния пощенски съюз, но предоставят и по-изгодни условия по отношение на финансовите взаимоотношения между участващите пощенски оператори.

Предстоящата услуга за проследяеми пратки предоставя значително улеснение за получателите, тъй като не изисква подпис при предаването на пратката, както е практиката при съществуващата “препоръка”. Същевременно клиентите ще имат възможност да проследят пълния път на пратката и да я получат в предварително определен срок. Очаква се, че този ход ще доведе до добавяне на България като дестинация за доставка на повече чуждестранни електронни търговски сайтове, което е един от основните резултати от членството в обединението.

Участието на “Български пощи” ЕАД в PRIME отваря вратата за предоставяне на по-високо качество на услугите за доставка на пакети както за индивидуални, така и за бизнес клиенти, на по-конкурентни цени.

Внедряването на новите възможности, предоставени от “Български пощи”, ще помогне на компанията да укрепи своята позиция на пазара на електронна търговия. Също така това представлява важна стъпка към изпълнението на новия финансово-управленски модел на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *