,

България се договори за важно партньорство с бившия британски премиер в Давос

Днес по време на срещата на Световния икономически форум в Давос българският премиер Николай Денков се уговори с бившият премиер на Великобритания Тони Блеър  и неговият Институт за глобална промяна за консултации. Те ще включват съвети относно борбата с корупцията, работата на специалните служби, интеграцията на изкуствения интелект в управлението на държавата и връзката с гражданите.

Също така Блеър ще подкрепя българските приоритети, включително членството в еврозоната и Шенгенското пространство, по-силната интеграция в НАТО и гарантирането на сигурност срещу глобални заплахи. 

Въпреки че неговият политически образ не е безупречен, поради проблеми с укриване на доходи от имотни сделки и критики за участието на Великобритания във войната в Ирак през 2003 г., Денков подчерта важността на опита му като реформатор и лидер.

“Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите британски премиери и е известен като реформатор и държавен лидер, който успешно балансира развитието на силна икономика със социалните ангажименти. Именно като такъв може да бъде пример за много държави, които се опитват да направят необходимите промени”, посочи той.

 Бившият британски премиер също така активно подпомага реформите в Украйна, съгласно съобщението на Министерството на външните работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми