,

България отново спечели Международна олимпиада: студенти-географи довезоха четири медала от състезание в Азия

Българските студенти, които участваха в XIX iGEO – Международната олимпиада по география в Бандунг, Индонезия, се завърнаха със забележителен успех, спечелвайки общо четири медала. Тази престижна състезателна платформа събра над 200 участника от 46 различни държави. Българските ученици изпревариха конкуренцията, представяйки се в различни категории като тест, теренни работи и мултимедиен изпит. За това информира пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Нашите млади таланти се завърнаха с два златни и два бронзови медала. Гордостта за златните медали е споделена между Денис Урумов, който учи в 91 Немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов” в София, и Михаил Паскалев от Математическата гимназия “Петър Берон” във Варна. Бронзовите медали се въздигнаха до Атанас Иванов от Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов” и Александър Илиев от Софийска математическа гимназия “Паисий Хилендарски”.

Този изключителен успех е също резултат от усилията на ръководителите на отбора – доц. д-р Димитър Желев, който преподава в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, и Даниел Христов, учител в Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов” в София. Техният ангажимент и подкрепа допринесоха за вдъхновяващата изява на българските ученици в тази международна арена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *