,

Аварийно спиране на влак София – Варна преди Своге поради проблем с контактната мрежа

Влакът София – Варна беше принуден да спре аварийно на гара Реброво, на 10 километра преди град Своге. Причината за инцидента бе счупена контактна мрежа, според информация от изданието “Фокус”.

Пътниците на влака бяха разделени, с някои излезли на пероните на гарата, докато други останаха в състава. Възстановяването на нормалното движение продължи малко повече време поради неочаквания проблем.

Известно е, че екипите работят усилено, за да отстраниха повредата на контактната мрежа и да възстановят пълната оперативност на влака. Въпреки това, не е ясно колко време ще бъде необходимо за преодоляване на този технически проблем.

На заявление на Националната компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), отговорна за поддръжката на железопътната инфраструктура, пътниците вероятно ще трябва да изчакат възстановяването на електрозахранването, което зависи от бързината на реакция на аварийните екипи.

Проблемът възникна в края на сутрешното пътуване на влака София – Варна, стартът на който беше планиран за 10:10 часа. Случаят акцентира върху важността на редовната поддръжка на железопътната мрежа, за да се гарантира безопасността и надеждността на транспортните услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми