Арестуван е крадец в София, който заключвал апартаменти след обир

В София бе задържан изкусен крадец, известен с това, че не само успявал да отключва вратите на апартаменти, но и след себе си ги заключва. Мъжът, наричан “Боцко”, беше арестуван за обир на жилище в квартал “Надежда”, като го задържали служители от Второ РУ.

Задържането на Боцко, истинското име на крадеца – Евгени (наричали го и Женята) бе осъществено на 16 август. Мъжът бе заловен, след като пак успял да проникне в апартамент, докато собствениците му са отсъствали. След като откраднал множество златни бижута, той заключил вратата след себе си. Този метод му позволявал да спечели допълнително време, като често собствениците осъзнавали обирът късно. Крадецът Боцко бил много внимателен и не оставял явни следи от дейността си, информира “24 часа”.

Този път Боцко не успял да се измъкне от ръцете на властите. Той бе задържан заедно с откраднатото имущество, въпреки че се опитал да избяга. Полицейските служители проверяват възможността за негово участие в други обирни действия, за които има информация, че той е извършил.

Освен да действа самостоятелно, Боцко често работил заедно и с други престъпнили, които сега са издирват.

Този арест е само един в редицата операции на столичната полиция срещу крадците. Наскоро беше разкрита и група престъпници, които обирали апартаменти, отдавани под наем за кратки периоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми