Националния авиопревозвач попълни флота си с третия самолет  Airbus A220-300  

На летище София пристигна третият самолет Airbus A220-300 с регистрация LZ-РАR – още едно модерно допълнение на въздушния флот на “България Еър”. Това стана в ранните часове на 3 ноември с полет FB 9921 от Осло, съобщиха от авиокомпанията.

През 2023 година тя модернизира и подобрява своя флот, въвеждайки новите самолети на редовните си линии, и предоставя на пътниците високо ниво на комфорт по време на полет. Новите самолети са по-екологични и икономични, като използват 25% по-малко гориво. Airbus A220 се отличава със намалени вредни емисии и наполовина по-малко шумове, което оставя “отпечатък”.

От “България Еър” посочват, че пътниците ще могат да пътуват изключително удобно в новия самолет, предлагащ най-широките седалки в своя клас, по-големи прозорци, много светла и тиха пътническа кабина, както и адаптивна климатична система. Самолетът от по-голямата модификация A220-300 разполага със 143 места, от които 8 са от бизнес клас. Конфигурацията на местата в A220 е в съотношение 3:2, което позволява на 80% от пътниците да бъдат разположени до прозореца или пътеката. Има и редица функционални удобства, включително USB портове за зареждане на електронни устройства на разположение на всяка седалка.

Самолетът е регистриран под име LZ-РАR като френската столица Париж. По този начин националният превозвач продължава традицията с именуването на самолетите на големи европейски градове. Предишните два самолета Airbus A220, които пристигнаха през юни и август, са с регистрации LZ-RОМ (Рим) и LZ-LОN (Лондон).

“България Еър” напомня за текущите есенни намаления на билетите, валидни до 15 ноември. Те обхващат европейски дестинации като Прага, Франкфурт, Берлин, Париж, Амстердам, Рим, Лондон, Брюксел и Цюрих. Полетите до тези градове се извършват с най-новото поколение пътнически самолети с една пътека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *