,

В Русия започна лов на евреи. Видео.

В град Махачкала, столицата на Дагестан (федерална република на Руската федерация с преобладаващо мюсюлманско население), местни жители нападнаха летището в опит да идентифицират “евреи” на борда на самолет, пристигнал от Израел.

Разярената тълпа от дагестански жители поискала евреите да бъдат изгонени от републиката и проверила паспортите на пътниците в самолета, търсейки израелски граждани.

Преди това по каналите в Телеграм на републиката бяха разпространени призиви хората да се съберат на летището преди пристигането на самолета от Тел Авив. Участниците в размириците изразяваха антисемитски лозунги. Охраната на летището не се намесваше, когато въоръжената тълпа се проби към пистата. Във видеозаписа на инцидента се чуваха изстрели.

Този антисемитски инцидент в Махачкала не е нещо кардинално ново, а по-скоро отразява дългогодишната ксенофобия в Русия. Тя обявява, че се бори с “денацификацията” в Украйна, но тези събития за пореден път показват антисемитското отношение на страната.

Русия все повече се асоциира с хитлеристка Германия. Налице е рискът да се повторят еврейски погроми като тези, които се случиха през 20-те и 30-те години на миналия век.

Но това не е първият път, когато Русия проявява агресия срещу представители на други народи. През последната година и половина украинците в окупираните територии са измъчвани и убивани от руснаците само заради националността им. Русия отвежда украински деца в своите територии и ги превъзпитава, създавайки от тях “образцови руснаци”.

Москва не може да контролира собственото си население, а това се превръща в бомба със закъснител. Самите руснаци се превръщат в нацисти и представляват заплаха за целия цивилизован свят. Наблюдавайки този пример на поведение, става ясно, че докато Европа приема бежанци, Русия се опитва да ги унищожи или да ги върне на бойното поле, пренебрегвайки всякакви принципи на хуманност, тя разпалва омраза и сее ксенофобия.

Людмила Балканова – политически анализатор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *