АПИ премахна логото на “Възраждане” от незаконен стенопис след самоволна акция в Шуменско

Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) е премахнала логото и името на проруската партия “Възраждане”, които са били изобразени върху незаконен стенопис и графити с българското знаме. Тази информация стана известна от отговор на служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова по парламентарен въпрос на Стела Николова, депутат от ПП-ДБ.

Историята започва, когато на 6 септември жители на Велики Преслав решават самоволно да изрисуват бетонна стена в близост до Върбишкия проход с българския трибагреник, върху който е добавено логото на партия “Възраждане”. Инициативата беше широко разпространена в социалните мрежи на партията и техните групи, като лидерът Костадин Костадинов също поздрави участниците. А на 6 септември “Възраждане” се похвали в своята официална страница, че техни симпатизанти от старата българска столица са “облагородили” стената. 

Въпросът на Стела Николова посочва, че случаят представлява значителен обществен интерес и пита защо се допуска използването на държавна собственост за политическа агитация.

Проверката на АПИ разкри, че стената се намира на пътя Шумен — Велики Преслав — Елхово. На 10 септември агенцията е организирала почистване на стената. Според министър Коритарова, АПИ не е била уведомена и не е разрешила поставянето на политически символи върху инфраструктура от републиканската пътна мрежа. Символите и надписите на политическата партия бяха премахнати, като сега на стената е оставено само българското знаме. 

Разходите за почистването са били поети от Областното пътно управление в Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми