,

20 японски фирми ще търсят специалисти в сферата на информационните технологии от България

Представители на 20 японски компании ще посетят България през октомври, за да търсят IT таланти от нашата страна, съобщават от “ДжобТайгър”, които ще организират традиционното кариерно изложение “Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг”.

Японският ИТ бизнес ще има специален щанд за първи път. Фирмите в него ще бъдат работодатели, които нямат представителство в България и не присъстват на българския трудов пазар.

Събитието ще се проведе в 4 академични града, както и във виртуално на специализираната платформа на Bразен Тесhnоlоgіеѕ:

София – 14 октомври 2023
Виртуален ден – 17 октомври 2023
Габрово – 19 октомври 2023
Пловдив – 21 октомври 2023
Варна – 21 октомври 2023

Участието на японския бизнес се организира съвместно с Мунаві Корпораціоn и Министерство на икономиката на Япония.

Компаниите от страната на изгряващото слънце ще предлагат както възможности за дистанционна работа, така и опции за релокация.

Още не е ясно какво възнаграждение ще предлагат японските фирми, но то вероятно ще е над средната за ИТ сектора в България, което е над 4 000 лева.

Според проучване на НСИ, при 5 години трудов стаж в сферата, 63% от ИТ специалистите у нас получават средната за сектора заплата или по-висока. За най-опитните ИТ експерти, тези с над 10 години опит, този процент е вече над 75%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми