Топлата зима продължава до края на февруари, след което настъпва пролетта.

Климатологът професор Георги Рачев заяви, че наличието на сняг става все по-редкостен лукс, не само у нас, но и в други места. “Продължава топлата зима и това ще продължи до около 27-28 февруари, след което ще влезем в периода на пролетта”, напомни той.

Професорът отбеляза наличието на неприятен вятър през последните два дни, въпреки че външните температури са високи. Този вятър, според него, тихо минава, но е напълно незабележим.

Според обобщението на Рачев, февруари се характеризира със сухо и изключително топло време, като дългосрочните прогнози за топъл месец се потвърждават.

Професорът прогнозира, че топлите тенденции ще продължат и по крайбрежието.

Варненците може да са се усетили леко замръзнали, но температурите там ще се покачат. Въпреки че няма да е подходящо време за сандали, ако се облекат подходящо, може да се чувстват комфортно. Прогнозата е, че температурите ще са по-високи от нормалното за този период от годината.

“Определено ще е по-топло от нормалното. Сутрин може да има мъгла от време на време, но валежите няма да са толкова силни и ще са разпръснати”, добави Рачев. Той предвижда, че топлата зима ще продължи до края на февруари, когато може да се очаква разбъркване в прогнозите, евентуално с поява на валежи и по-студено време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *