Мария Габриел на посещение в Париж, където ще се срещне със Стефан Сежурне и ще изнесе лекция във френския Национален институт за публична администрация.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел обяви в социалните мрежи, че е на официално посещение в Париж, Франция. По време на тази визита тя ще се срещне с министъра на външните работи на Франция Стефан Сежурне. След срещата с френския министър Габриел ще изнесе лекция във френския Национален институт за публична администрация (INSP), където тазгодишният випуск е под нейно патронатство.

Тя сподели, че е почетен патрон на випуск 2024 и счита това за чест и отговорност. В миналите години почетни патрони на випуските са били известни европейски политици като Симон Вейл, Жак Делор, Валери Жискар д’Естен, Жан-Клод Юнкер, Херман ван Ромпой, Мишел Барние и други.

След посещението си във Франция, в сряда, в България пристигна министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън по покана на външния министър Мария Габриел. Той проведе срещи с премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, както и с министрите на отбраната Тодор Тагарев, на вътрешните работи Калин Стоянов и на финансите Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *