Британците съжаляват за Брекзит и насочват вниманието към по-тесни отношения с ЕС

Според последното проучване на общественото мнение, над половината от британците вярват, че Великобритания е допуснала грешка с Брекзит. Това е резултат от новият доклад, публикуван от института “Тони Блеър”, който отбелязва промените в отношението на обществото към Европейския съюз.

Проучването бе извършено сред 1525 възрастни през началото на юни и показва, че само 34% от участниците все още смятат, че решението за Брекзит е било правилно. Забелязва се и фактът, че 18% от онези, които гласуваха в подкрепа на напускането на ЕС, сега признават, че това е било погрешно решение.

Освен това, около 80% от хората изразяват желание за по-тесни връзки с ЕС в бъдеще. 43% от тях подкрепят възвръщането на Великобритания в ЕС, докато 13% предпочитат само членство в единния пазар. Малко над една пета от хората подкрепят по-тясни отношения с ЕС, но извън рамките на членството или единния пазар.

Докладът предлага редица мерки, които би могли да подобрят отношенията на Великобритания с ЕС след Брекзит. Тези включват доброволно прилагане на европейските правила от страна на британското правителство в областта на стоките и стандартите за храните. Също така се обсъжда необходимостта от свързване на системите за търговия с емисии и споразумение за обмен на млади хора, заедно с подобряване на мобилността на бизнеса.

Авторите на доклада отбелязват, че представите на хората, които гласуваха през 2016 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *