,

България със силно присъствие на Международното туристическо изложение FITUR 2024 в Мадрид.

Мадрид, испанската столица, отново привлича световното внимание с началото на 44-тото издание на Международното туристическо изложение FITUR 2024, което започва днес. Това изложение е едно от най-големите в света и ще продължи до неделя, 28 януари, съобщава организаторът “Ифема Мадрид” на своята официална страница.

Около 150 000 професионалисти от туристическия сектор ще бъдат присъстват на FITUR 2024 през работните дни, докато още 100 000 посетители от по-широката публика ще имат възможност да посетят изложението през уикенда. Прогнозира се, че това събитие ще допринесе за приходи от над 430 милиона евро за Мадрид.

На изложението ще се явят представители на около 9000 компании от 152 страни, което е нарастване от 20 страни спрямо 2023 г. Броят на изложителите също ще бъде значителен – 806.

Тази година и България ще бъде активен участник в събитието със седемнайсет представители от туристическия сектор, включително туроператори, туристически агенти и общински администрации. Министърът на туризма Зарица Динкова и нейната делегация се намират в Испания по време на изложението.

България ще се представи като дестинация за целогодишен туризъм, предлагайки възможности за зимен, културен, екологичен, SPA и уелнес туризъм. Също така са предвидени инициативи, насочени към испанските туристи. В среща с държавния секретар по туризъм на Росана Марийо, министър Динкова обяви откриването на първото национално туристическо представителство на България в Испания през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *