Разкрити са нарушения и загуби в “Ел Би Булгарикум” на сума от 1,5 млн. лева: Случаят е под лупа на прокуратурата 

Сигнал за нарушения в работата на “Ел Би Булгарикум” и понесените загуби в размер на над 1,5 милиона лева бе подаден до главния прокурор от изпълнителния директор на фирмата Ивайло Лилов. Става дума за функционирането на дружеството при предишното ръководство в периода от 1 януари 2023 г. до 30 септември .2023 г.

Според заявлението на Лилов основните причини за рязко влошените финансови резултати на компанията са неазконни действия, извършени от лицата, пряко ангажирани с управленски функции, като това предизвика явен негативен ефект върху фирмата.

Главните области, в които се установиха нарушенията, са свързани с ценовата политика и възможното неоснователно обогатяване на трети страни за сметка на “Ел Би Булгарикум” ЕАД. Например сключени са неизгодни договори за транспортни услуги, при част от които липсват документи, потвърждаващи конкурентен избор, и са подписани със значително по-високи цени от тези на пазара. Също така се откриха необосновано високи разходи за юридически услуги, които дублират дейността на Правната дирекция на дружеството, включително случаи, при които фирмата е била задължена да заплати два пъти за една и съща услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *