,

България блокира австрийски камиони на границата: Отмъщение за Шенген?

Всички камиони от Австрия се задържат на границата с България за дълги и безсмислени проверки след устна заповед от върховете на Агенция “Митници”, предадена чрез “червения телефон”, съобщава narod.bg.

Този ход се разглежда като отмъщение от България към Виена поради трудностите, пред които сме изправени в опитите си за членство в Шенген, разказва източник, запознат със случая.

Обикновените митничари са наредени да забавят камионите на австрийски компании със очевидно безсмислени аргументи – от “изпуснал ти е вентилът” до “помпата трака прекалено шумно” и всякакви други поводи, само с цел да затруднят австрийския бизнес поради отказа им да ни позволят да влезем в Шенген по суша.

Информация от Агенция “Митници” подчертава, че заповедта на нашите ръководители е вдъхновена от фактори в “Продължаваме промяната”, които искат да се представят като спасители на България, но Виена им слага препятствие. Инсайдер отбелязва, че жалката истина е, че Бай Ганьо не е за Шенген, коментирайки за Narod.bg.

Сигнали за блокирани австрийски тирове, които прекарват часове на границата, вече са получени от ГКПП “Калотина”. Очаква се официална реакция от австрийското посолство, като се предвижда да стане международен скандал, твърди митнически служител.

Един отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми