,

Български кораб под малтийски флаг задържан в Ирландия с 300 килограма кокаин

Корабът “Верила”, притежание на “Български морски флот” (БМФ) и плаващ под малтийски флаг, беше задържан в пристанище в Ирландия, където е подложен на проверка поради подозрения за трафик на наркотици. Директорът на БМФ, капитан Александър Калчев, потвърди новината за Нова тв.

На този етап няма информация за задържани лица. Калчев допълни, че ако се установи вина, това ще бъде сериозно нарушение на правилата на компанията и ще представлява сериозно престъпление.

Според информация от Би Ти Ви, българският кораб е улавян със 300 килограма кокаин, който има висока чистота и стойност около 21 милиона евро.

Ирландският вестник “Айриш Таймс” посочва, че корабът е “Верила” и плава под малтийски флаг, като е задържан в пристанище Лимерик в Република Ирландия. Според разследващите, наркотикът е бил зареден в Бразилия и предназначаван за европейския пазар.

Благодарение на високата чистота на наркотика, крайната пазарна цена за разпространение на улицата се оценява между 60 и 105 милиона евро.

Офицерският състав на кораба е съставен от българи, докато останалите членове на екипажа са моряци от Мианмар. В момента “Български морски флот” не е издал официална позиция по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *