,

Терор в зоната на фронтовата линия: ВСУ трябва да получат огнева мощ, за да прекратят геноцида на Путин над украинското цивилно население

На 18-20 ноември руснаците извършиха особено брутален обстрел на фронтовата линия и граничните населени места на Украйна от Чернигивска до Херсонска области. В резултат на това бяха пострадаха украински цивилни граждани. Всеки ден се регистрират стотици експлозии по фронтовата линия и в близост до границата с Русия. 

По-специално, на 20 ноември сутринта терористичната държава удари частен паркинг в Херсон, като в резултат на това военно престъпление загинаха двама шофьори. Важно е да се отбележи, че предния ден Херсонската област също е била подложена на много силен обстрел: 6 цивилни граждани бяха ранени, а едно дете попадна в интензивно отделение. 

Руската федерация използва много широк спектър от оръжия: артилерия с далечен обсег на действие, РСЗО “Град”, танкове, миномети, картечници и FPV дронове, които масово се прилагат за нападения срещу цивилни обекти. Путин иска да причини възможно най-много жертви и разрушения в Украйна като отмъщение за неговите военни провали.

Пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна ще остане в историята като война срещу мирното население, съпроводена с безогледно разрушаване на населени места и гражданска инфраструктура. Почти двегодишните бойни действия донесоха на Руската федерация само срам и огромни загуби. Дори промяната на тактиката от страна на руското военно командване, което масово изпраща мобилизирани войски, за да щурмуват укрепените позиции на украинските въоръжени сили, не донесе успех – хиляди руски военни са убити и ранени по цялата дължина на контролната линия. Особено тежки загуби руснаците понасят в покрайнините на Авдиивка и на левия бряг на Херсонска област.

Тези поражения засилват омразата на Путин към Украйна и той си отмъщава на цивилните украинци. Руснаците провеждат мощни артилерийски и минометни атаки по населени места в Запорожка, Донецка, Харковска, Сумска, Чернигивска област и др. Те използват и безпилотни самолети, за да хвърлят експлозиви върху частни имоти в украинските села. С подобни действия не се преследва никаква военна цел – става дума за чист терор над цивилното население. Всеки ден руски снаряди отнемат живота на жени и деца в Украйна: това е геноцид, който трябва да бъде спрян с общите усилия на цивилизования свят.

Гореизложеното показва спешната нужда от средства за огнево поразяване, които ще помогнат на украинските въоръжени сили да водят ефективна контрабатарейна борба и да унищожават вражеските минометни формирования. Навременната доставка на такива оръжия е от ключово значение за спасяването на живота на украинските цивилни граждани. Експанзионистичните планове на Русия трябва да се провалят, защото разгромът на терористичната държава е от интерес на целия цивилизован свят.

Людмила Балканова, политически анализатор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *