,

Русия “е принудена да промени тактиката си” в ключов град след “тежки загуби”

Според Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на град Авдиивка, градът е подложен на постоянни артилерийски и въздушни бомбардировки.

Като административен център на региона, Авдиивка стана мишена на редовни авиационни атаки. Този град остава в центъра на настъплението на руските войски в източната част на Украйна. Според Sky News слуховете за значителни руски жертви при щурма на Авдиивка са накарали руските военни да използват предимно въздушни нападения.

“За две нощи врагът пусна около 40 управляеми авиационни бомби, което намали на половина броя на наземните атаки”, предаде по националната телевизия Александър Ступун, говорител на Южната група. 

Също така той уточни, че през последните пет дни в Донецка област са били убити и ранени около 2400 войници от руската армия, като най-голям брой жертви е имало край Авдиивка и Маринка.

 “Русия упорито се опитва да обсади града. В продължение на два дни руските военни оперират в рамките на малки групи, опитвайки се да пробият отбраната ни. Засега действията им са неуспешни”, заяви Барабаш.

Руските войски продължават да прилагат максимални усилия в опитите си да пробият отбраната на Въоръжените сили на Украйна, но до момента нямат успех. По време на всяка атака те понасят значителни загуби както в техниката, така и в живата сила. Руските командири осъзнават, че усилията им са безрезултатни.

В следствие на тази неефективна стратегия те решават да прибягнат до терористична тактика, като бомбардират райони, за да ги унищожат напълно. Това обаче също се проваля, тъй като мотивацията сред руските войници остава ниска и дори продължава да спада. Много от тях се предават, а някои – дори се самоубиват, и подобни инциденти се случват не за първи път.

Всичко това показва, че Русия няма да постигне успех в тази война, която е започнала.

Дмитро Колев, специално за ФАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *