,

Правителството и  представителите на туристическия бранш обсъдиха мерки за подобрение на бизнеса

Министерския съвет и туристическият сектор са започнали активен диалог с цел подобряване на бизнес условията. 

Министерството на туризма, съвместно с представители от индустрията и Министерството на финансите, ще разработят конкретни мерки, с които да се гарантира, че честните хотелиери и ресторантьори, които укрепват имиджа на България като туристическа дестинация, няма да се изправят пред нелоялна конкуренция и безчестни практики. След като бъдат изготвени предложенията, те ще бъдат обсъдени, и при постигнато съгласие ще бъде създадено споразумение между правителството и индустрията.

Това беше уговорено по време на срещата между министър-председателя акад. Николай Денков и представители от хотелиерския и ресторантьорския сектор на 21 септември. В разговора също участваха министърът на туризма Зарица Динкова и министърът на финансите Асен Василев. Представителите на индустрията изложиха дългогодишни проблеми, които им затрудняват работата.

“Най-големият потенциал за подобряване е там, където са най-големите проблеми. Ако предложите решения, които са смислени, ще ги обсъдим и ще ги реализираме,” заяви премиерът Денков. Той подчерта, че сътрудничеството с индустрията е от съществено значение за успешното реализиране на ефективни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *