,

Варненските училища и детски градини откриха учебната година с празнични програми.

С богати празнични програми, варненските училища и детски градини откриха новата учебна година, предаде репортер на Moreto.net. Тържествата в повечето учебни заведения започнаха около девет часа сутринта, като най-силно вълнение традиционно изпитваха първокласниците, които прекрачиха прага на училището за първи път.

Общо 30 926 ученици ще учат в общинските училища във Варна през тази учебна година, от които 3146 са първокласници, а 1900 са зрелостници. Сред гостите на откриването в СУ „Найден Геров“ бяха началникът на РУО Ирена Радева, кметът Благомир Коцев и заместник-кметът по образованието Павел Попов. Учебното заведение се радва на нова сграда, която ще приюти около 400 ученици от 2 до 4 клас.

Кметът Благомир Коцев произнесе вдъхновяваща реч пред учениците и родителите, в която сподели свои важни житейски уроци, призовавайки децата да бъдат упорити, толерантни и смели в преследването на своите мечти. Той подчерта значението на приятелите, учителите и семейството в постигането на успех, както и необходимостта от излизане от зоната на комфорт за личностно израстване. Речта му бе посрещната с бурни аплодисменти.

Кметът също така информира присъстващите, че Общината работи усилено за завършването на физкултурния салон на училището, който скоро ще бъде на разположение на учениците.