“читАлнЯта” планира да събере 2024 книги за библиотеките по страната: Как да се присъединим към тази акция

Гражданска инициатива “читАлнЯта” цели да събере поне 2024 книги за библиотеките и читалищата в страната по случай 24 май.

“За поредна година по повод 24 май предизвикваме всички любители на четенето да подкрепят българските библиотеки като целта ни е до края на месец юни да съберем поне 2024 нови книги, които ще препратим към различни читалищни, училищни, общински и регионални библиотеки в цялата страна”, обявиха от Сдружението за градски читални, част от което е “читАлнЯта”.

Всеки желаещ може да участва в кампанията, дарявайки своя любима книга. В частност приемат се нови детски книги, енциклопедии, съвременна българска литература, нови издания, публикувани през последните 10 години.

Дарените книги трябва да бъдат в добро състояние.

Книгите ще се събират на място в “читАлнЯта” в Градската градина на София всеки ден от 10 до 20 часа, включително през уикендите. В замяна на дарените книги, всеки дарител ще получи безплатна читателска карта за “читАлнЯта”.

Тъй като самите библиотеки нямат интерес към определени видове книги, в рамките на кампанията няма да се приемат стари издания, книги в лошо състояние,техническа и специализирана литература, самиздат, издания на чужди езици.

Напомняме, че това не е първата акция на “читАлнЯта”. От 2015 година насам, чрез различни кампании са събрани почти 50 000 книги за над 150 български библиотеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *